Rotterdam

Voor de 16de keer op rij is Rotterdam door de inwoners van Rotterdam uitgeroepen tot mooiste stad van Nederland. Logisch natuurlijk want Rotterdam heeft met zijn kleurrijke bevolking en omgeving alles wat iemands hartje begeerd. Met opperbaas Aboutaleb aan het roer maakt Rotterdam grote stappen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de skyline van Rotterdam, prachtig! Deze blog benoemd twee bezienswaardigheden in Rotterdam.  

De Erasmusbrug 

De Erasmus brug of de zwaan zoals hij in de volksmond word genoemd is niet te missen in Rotterdam. Ben je een toerist en op bezoek in Rotterdam dan mag een kiekje met jou op de brug niet ontbreken. De brug rijkt over de Maas en verbind Rotterdam zuid met het centrum van Rotterdam. De bijnaam de zwaan heeft de brug gekregen vanwege de vorm en de kleur van de brug. De brug kan door middel van lichten elke kleur aannemen, kleurrijk! 

De markthal 

De Markthal maakt nu al weer enkele jaren deel uit van die geweldige skyline van Rotterdam. Met de kleurige binnenkant en de opvallend gevormde buiten kant is de Markthal niet meer weg te denken uit het Rotterdamse straat beeld. Op dinsdag en zaterdag heb je op het plein naast de markthal de Rotterdamse markt zelf. Kleine kraampjes en hardwerkende Rotterdamse kooplui. Binnen in de markthal gaat het er heel anders aan toe. Ik bedoel hier niet mee te zeggen dat de ondernemers in de Markthal niet hard werken natuurlijk. Wel is het zo dat de kraampjes tegen een bizar hoge huurprijs worden afgenomen maar dat deze wel mooi en groot zijn. Ook zijn de ondernemers altijd verzekerd van een groot aantal bezoekers uit binnen- en ook buitenland. Het aanbod binnen de Markthal is enorm. Wil je bijvoorbeeld Lavazza bonen kopen of ben je op zoek naar een lekker stukje vis, vlees of naar een kruidenmix voor het Rotterdamse prakkie van vanavond. Je bent hier aan het juiste adres