Mogelijkheden met boter

shea butter

Je hoort er tegenwoordig steeds vaker over, shea butter om te gebruiken voor verschillende doeleinden. De boter wordt door veel vrouwen ook het magische boter genoemd, maar wat zijn dan precies de mogelijkheden die je met de boter kunt doen? De boter is afkomstig uit Afrika en 100% plantaardig, de noten die worden gebruikt om de boter te produceren komen van de Karite boom. Het enige land waar deze boom groeit is in Afrika, dorpsvrouwen maken de boter wat tevens de enige bron van inkomsten is voor deze vrouwen. Maar wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan deze boter? 

shea butter

Verschil met andere producten

De meeste oliesoorten die worden gewonnen uit noten en zaden bestaat uit twee onderdelen, een onverzeepbaar deel en een verzeepbaar deel. Het deel wat onverzeepbaar is bevat de meest verzorgende eigenschappen, het verzeepbare deel is het beste om te gebruiken bij een droge en niet elastische huid. Shea butter is onderscheidend van alle andere oliën door het hoge gehalte onverzeepbare delen. Normaal gesproken bij andere producten is dit ongeveer 1%, bij de boter van butterwise.com is dit tussen de 5 en de 17%. Daarom is de boter ook perfect te gebruiken wanneer de huid moet herstellen.

shea butter

Goed voor je haar en en je huid

Wat veel mensen niet weten is dat shea butter niet alleen goed is voor je haar en huid, maar ook beschermd tegen de zon. De boter lijkt stug en niet goed om op je huid te smeren, maar zodra de boter op je huid komt smelt deze direct. Dit komt omdat het smeltpunt van de boter ongeveer bij de 35 graden ligt. De vele vitaminen die in de boter aanwezig zijn helpen de huid weer snel herstellen wanneer deze te droog is. Tijdens het gebruik zal je merken dat de huid meer vocht vasthoudt, elastischer wordt en beter aanvoelt.