Trouwmenu samenstellen met een cateraar

Heb je gekozen voor een cateraar voor jouw bruiloft? Dan heb je waarschijnlijk hiervoor gekozen omdat catering informeel is. Jouw gasten kunnen rustig rondlopen en zelf het lekkerste menu samenstellen. 

De voorbereidingen van de bruiloft starten vaak al een jaar voor de grote dag. Ook niet gek want je moet veel regelen. Maar hoe leg je een perfect menu vast met een cateraar? Wij helpen je graag met wat tips. 

Het trouwmenu samenstellen 

Formeel of informeel is de eerste en belangrijkste keuze die je maakt met jouw cateraar. Wanneer je kiest voor formeel denk je waarschijnlijk aan een chique menu, maar ook aan de juiste aankleding. Kies je liever voor informeel, dan denk je waarschijnlijk aan lekkere gerechten en het samenstellen van een eigen menu. 

Cateraars bieden vrijwel altijd de mogelijkheid om een formeel of informeel menu samen te stellen. Toch heeft catering vaak een informeel karakter. Houd hier dus ook rekening mee. Er ontstaat bij catering veel interactie tussen gasten. Je hebt namelijk de keuze voor een buffet, maar kunt ook gerechten aan tafel serveren. Dit maakt interactie tussen gasten mogelijk, maar geeft ook een bepaalde karakter aan jouw trouwmenu. 

Kies voor de juiste vorm 

Kies daarom de juiste vorm jouw catering tijdens jullie grote dag. 

Shared dining 

Op dit moment is shared dining zeer populair. Deze vorm van catering draait om schalen en planken met de lekkerste gerechten en hapjes. Hierbij kiezen gasten zelf hun menu. Dit is in verscheidene opties te verkrijgen. Van luxe gerechten tot aan kleine hapjes. Hierdoor ontstaat zeker een informele sfeer. Immers gasten pakken wat zij lekker vinden en keuvelen lekker over welk gerecht het lekkerst was. 

Walking dinner 

Wil je de informele sfeer van shared dining behouden, maar je wilt dat elk gerecht netjes wordt geserveerd? Kies dan voor een walking dinner. Elke tafel krijgt een ander gerecht. Dit betekent dus dat gasten lekker rond kunnen lopen. Bij elke tafel worden zij verrast door een ander gerecht. 

Buffet 

Wil je graag dat mensen zelf hun menu samenstellen en ronddwalen? Dan kun je altijd gaan voor een buffet. Een slimme cateraar verspreid de gerechten ook door de ruimte heen. Zo blijven jouw gasten lekker wandelen. 

Kies de gerechten die wat zeggen over jullie 

Welke vorm je ook kiest. Kiest een cateraar die past bij jullie qua keuken. Houden jullie enorm van reizen? Kies dan voor een cateraar die ook exotische gerechten kan leveren, zoals De Indische Catering. Uiteindelijk draait deze dag om jullie.