Haute cuisine met een sous vide bak

Door te koken met een sous vide bak ervaar je een geheel nieuwe manier van eten bereiden. Je zult versteld staan van de overheerlijke smaken en de heerlijke bereiding van jouw gerecht. Een sous vide bak is een speciaal ontworpen vak om Sous vide te kunnen koken, gemaakt van polycarbonaat en specifiek ontwikkeld zodat het water optimaal circuleert zodat jij in een mum van tijd een restaurant-waardig gerecht op tafel tovert. Je gasten zullen verbaasd zijn over jouw kookkunsten, terwijl het eigenlijk een hele makkelijke manier van koken is. Maar dat moet je natuurlijk niet verklappen!

Eigenzinnig koken met spectaculaire resultaten

Sous vide koken is niets meer of minder dan het koken van voedsel in een vacuüm zak. Door een speciale verwarmer, ook wel een regelaar of cooker genoemd, bevestig je aan de speciale sous vide bak en deze verwarmd het water in de bak. Ook laat hij het water circuleren zodat het overal in de bak even warm wordt. Je stopt je in vacuüm verpakte pakketje voedsel er in en je wacht tot het klaar is. Het is echt zo simpel! Bak daarna je eten nog even snel in de pan voor een lekker krokant korstje en je bent klaar om iedereen positief te verrassen met jouw creatie. 

Vacuüm op een lage temperatuur werkt fantastisch!

Door je eten langdurig op een hoge temperatuur te koken kunnen smaak, vitamine en mineralen verloren gaan. Dit is natuurlijk zonde en je zorgt er zo voor dat je eten niet alleen minder lekker wordt maar ook minder gezond. Door sous vide te koken voorkom je deze problemen, je kookt namelijk je eten op een lage temperatuur waardoor het voedsel zijn smaak en vitamines behoud. Door daarna nog even kort af te bakken voeg je enkel een lekker extraatje toe en gaat er verder niets verloren. Door de speciale sous vide bak aan te schaffen hoef je dus ook niet op je eten te blijven letten. Zo heb je lekker de tijd om iets anders te gaan doen. Ook kun je meerdere pakketjes eten in de sous vide bak leggen, omdat alles goed vacuüm verpakt zit gaan smaken niet met elkaar mengen. Je kunt dus zelfs alle gangen tegelijk koken, een zakje groenten apart van het vlees of vis en zelfs het toetje kun je al klaar maken. 

Neem de tijd!

Zodra je de temperatuur goed hebt staan in je Sous vide bak kun al je lekkere gerechtjes in zakjes gaan doen en gaan verwarmen. De tijd is minder belangrijk omdat je voedsel na een bepaalde temperatuur niet verder gaart. Groenten garen bijvoorbeeld op 85 graden. Zodra ze klaar zijn kun je ze gerust laten liggen tot de rest van je gerecht ook klaar is. Even lekker de groenten met wat boter door de pan roeren en je zet de allerlekkerste groenten op tafel die iemand ooit at. En ze zijn ook nog eens vele malen gezonder dan wanneer je ze kookte of voor lange tijd bakte. Laat je gasten geloven dat jij je urenlang hebt staan uitsloven in de keuken en koop snel je eigen Sous vide bak!