De veelzijdigheid van Disaronno

Disaronno

Disaronno is één van de bekendste Italiaanse likeuren. Wist je dat deze likeur is ontstaan als dank voor het feit dat een lokale herbergierster model mocht staan voor één van de schilderijen van Leonardo da Vinci? Ze heeft toendertijd deze likeur speciaal voor da Vinci ontwikkeld. Naast de oorspronkelijke amaretto die toen is gemaakt, is er tegenwoordig ook een Velvet variant van, evenals een Amaretto Disaronno Etro Limited Edition. 

Lekkere desserts met een likeurtje

Naast dat deze likeur heerlijk is om te nuttigen, is het uitermate geschikt om in verschillende desserts te verwerken. Het bekendste dessert waar deze zachte likeur in wordt verwerkt is tiramisu. Dit is een enorm lekker toetje waar koffie in verwerkt wordt. Het bittere smaakje van de koffie gaat erg goed samen met de zachtheid van de likeur. 

Disaronno

Andere desserts waar amaretto vaak in verwerkt wordt zijn bijvoorbeeld cheesecake, trifle, panna cotta en eigenlijk vrijwel alles waar bitterkoekjes in worden verwerkt. De smaak van deze amaretto is namelijk erg te vergelijken met die van bitterkoekjes. 

Cocktails met amaretto

Vind je de smaak van amaretto erg lekker, maar drink je het liever niet puur of on the rocks? Geen zorgen, deze likeur kan namelijk zeker in een cocktail worden verwerkt. Als je van een zuur smaakje houdt, is de Disaronno Sour zeker een aanrader: doe 50 ml likeur, 25 ml citroensap, 10 ml suikerwater en wat ijsblokjes in een shaker et voilà!