Wat helpt tegen een kater?

De meeste studenten onder ons hebben er regelmatig last van: een kater. Door het grote vocht tekort van alle rode wijn, witte wijn en bier wat na een avond, snel oploopt kun je flinke hoofdpijn krijgen. In dit artikel zullen verschillende tips aan bod komen een kater zo dragelijk mogelijk te maken.

  1. Paracetamol. Niet verrassend misschien, maar zeker nuttig.  Een paracetamol is een pijnstiller die de hoofdpijn kan verminderen. Hierdoor kan de kater verlicht worden. Het is belangrijk om aspirine te vermijden. Hier zit acetylsalicylzuur in. Dat is een stof die slecht is voor je lever en nieren zolang er nog alcohol in het bloed zit.
  2. Beweging.  Vaak is het lastig om jezelf tot beweging te zetten maar beweging is vaak het beste om je lichaam een handje te helpen om het alcohol in je lichaam af te breken.
  3. Goed eten. Soms is het lastig om te eten als je een kater hebt. Toch is eten vaak een wonder middel. Het is belangrijk om niet te vet te eten maar een bescheiden ontbijt kan je maag een stuk kalmeren. Eieren zijn werken vaak het beste tegen een kater. Zo zit hier veel proteïnen en vitamine B in.
  4. Slaap. Je lichaam is vaak vermoeid omdat je lichaam hard aan het werk is om alle afvalstoffen af te breken.
  5. Neem een douche. Na een avond stappen of drinken met vrienden kan je vaak nog misselijker worden van de vieze geurtjes die je nog in je haar en op je lichaam ruikt. Wetenschappers zijn van mening dat een verfrissende douche kan helpen om je een stuk beter te laten voelen en de kans op misselijkheid kan verkleinen.
  6. Véél drinken. Je voelt je vaak slecht omdat je een groot vocht tekort hebt opgelopen. Alcohol onttrekt vocht in je lichaam. Als je last hebt van een kater is het dus extra belangrijk om veel te drinken. Probeer echter wel cafeïne te vermijden dit zal je namelijk nog meer laten uitdrogen.
  7. Buitenlucht. Tot slot is de laatste tip om de buitenlucht vooral op te zoeken. De muffe geur in je kamer kan niet goed zijn tegen een flinke kater. Het beste wat je kan doen ik naar buiten om een rondje te wandelen. De frisse lucht kan wonderen doen.