Flame grilling met de Caveman BBQ

Het woord Caveman zegt het eigenlijk al. Onze voorouders hadden de gewoonte om het vlees dat ze van de jacht mee terugbrachten, te bereiden boven een vuur dat gestookt werd met hout. In deze tijd is dat op die manier meestal niet echt meer een optie, maar de Caveman BBQ bootst het proces goed na. Vlees, vis of gevogelte dat op de Caveman BBQ gegrilld is, heeft de authentieke smaak van grillen boven open vuur, en is niet te vergelijken met de smaak die een houtskool-BBQ aan uw gerecht geeft. Ga dus eens, in navolging van enkele toprestaurants, terug naar de originele, en oeroude manier van vlees en vis grillen.

Hoe werkt het?

De bereidingsmethode van onze voorouders wordt door deze Caveman BBQ op een moderne manier nagebootst, maar dan wel met enkele verbeteringen natuurlijk. De afstand van het vuur tot het vlees kan, middels een draaiwiel, bijgesteld worden om precies de juiste sappigheid en mooie korst te bereiken. Côte de boeuf, Bavette, Picanha maar ook andere stukken vlees of burgers zijn perfect geschikt voor deze bereidingswijze. U kunt desgewenst ook groente of andere vegetarische producten grillen, door de variabele stand is de hitte goed te doseren en krijgt alles de juiste garing. Om de BBQ te complementeren serveert u het vlees, de vis en groenten op mooie dinerborden van https://thetable.store/. Dit maakt de ervaring helemaal compleet.

De juiste sfeer tijdens uw BBQ

Wie houdt nou er niet van een gezellig knapperend vuurtje? Een Caveman BBQ is méér dan alleen een BBQ. Door de mooie vormgeving van staal en hardhout heeft de BBQ een robuuste en tegelijkertijd luxe uitstraling. Het houtvuur kan al opgestookt worden voordat het vlees op de grill gaat zodat u en uw gezelschap van een gezellig vuur kunnen genieten. Wachten tot briketten of houtskool voldoende op temperatuur zijn is verleden tijd, net als het tussendoor aanvullen van houtskool en de bijbehorende wachttijd. Gewoon een extra blok hout toevoegen en het vuurtje brandt weer gestaag verder.