Bananenmilkshake maken

milkshake

Leer hoe je zelf een lekkere bananenmilkshake kan maken. Dit recept is ook perfect om bijna vervallen bananen nog een laatste doel te geven.

Lees snel de ingrediënten, benodigde materialen, bereidingswijze en serveertips door en ga dan zelf aan de slag!

Ingrediënten

– 4 bananen
– 4 bollen vanille ijs
– 1 liter melk
– half zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Om te beginnen snij je de bananen in schijfjes en doe je de schijfjes in de blender. Vervolgens gieten we de melk bij de bananen en mengen we het geheel met het ijs. Als laatste voegen we de vanillesuiker toe.

Je kunt nu een minuutje (of langer indien nodig) de blender zijn werk laten doen.

Bananenmilkshake Serveertips

Om het helemaal mooi te maken kun je de bovenste rand van het glas een nat maken en daarna in een beetje suiker doen voor een mooi suikerrandje. Het is ook leuk om op de rand een stukje banaan te doen en een mooi rietje erbij.

Er is nog een andere optie, je kunt er ook een beetje slagroom en een stukje fruit bij doen.

Op nagenoeg dezelfde manier kun je in plaats van ijs en melk, ook een deel van de melk en het ijs vervangen door yoghurt, of door Griekse yoghurt. Je moet in dat geval zelf even experimenteren wat de juiste hoeveelheid is. Immers zal de ene het lekkerder vinden als de milkshake wat dikker is, en de ander wil de shake liever wat dunner.

Nog lekkerder kun je de milkshake maken als je het aandurft om meerdere soorten fruit te gebruiken. Zo passen bijvoorbeeld aardbeien erg goed bij bananen in een milkshake. Andere soorten fruit kun je ook gebruiken, maar bij waterige soorten fruit moet je waarschijnlijk de hoeveelheid melk weer iets verlagen. Anders wordt het snel te waterig. Watermeloen bijvoorbeeld is een erg waterige soort fruit.

Liever een andere milkshake maken? Geen probleem, er zijn veel verschillende soorten mogelijk om zelf te maken.